Scroll to top

Wij maken evenementen overzichtelijk

door middel van slimme camera's

Het optimaliseren van bezoekersbeleving en het waarborgen van de veiligheid is een prioriteit voor elke evenementenorganisatie. Een goed overzicht behouden is dan ook van groot belang. CrowdWatch biedt dit overzicht. Strategisch gepositioneerde cameras geven de gebruiker direct real-time inzicht in bezoekersstromingen, geven visuele bevestiging van meldingen en vormen een sterke toegevoegde waarde in veiligheid & beveiliging.

Hogere mate van veiligheid

Hogere mate van veiligheid

Door overzicht op uw evenement bent u in staat effectiever te sturen op incidenten.

Minder personeel

Minder personeel

Techniek kan waarnemende taken van personeel overnemen. Hierdoor is er minder personeel nodig.

Meer efficientie

Meer efficientie

Een goed overzichtsbeeld stelt de gebruiker in staat efficienter te sturen in proces en personeel.

Volledige AVG dekking

Volledige AVG dekking

CrowdWatch biedt, als enige in Nederland, een volledig juridisch uitgewerkt Privacy-statement voor uw evenement.

Wij bieden een

Cameraoplossing voor elke behoefte

Wij geloven dat een veilig en overzichtelijk evenement maatwerk is per productie. En vinden het daarbij belangrijk dat dit overzicht en veiligheid voor een ieder betaalbaar en realiseerbaar moet zijn. Onderstaand vind u diverse disciplines van onze dienstverlening die additioneel aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

Beveiligingscamera's

Elk evenement is maatwerk. Niet alle beveiliging- of overzichtsdoelen zijn gelijk. CrowdWatch biedt daarom een divers aanbod aan beveiligingscamera’s die helpen uw doel te behalen.

Artificile intelligentie

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Cameras overstijgen de traditionele preventieve beveiligingsmethode en bevatten steeds meer artificile intelligentie (kunstmatige intelligentie). Deze functionaliteiten stellen de gebruiker in staat een nieuw niveau van toegangscontrole, crowd management en beveiliging te realiseren.

Meldkamer

De camerabeelden die worden gegenereerd kunnen ten toon worden gesteld in een meldkamer. Deze locatie kan op zich op een evenement in een CP bevinden: dit is ideaal voor de show-dag van het evenement. Of, indien er sprake is van een op- of afbouwperiode kunnen beelden direct worden doorgezet naar een PAC met alarmopvolging.

Service

CrowdWatch levert naast cameraoplossingen tevens diverse services. Deze diensten zijn modulair en kunnen op basis van uw behoefte worden uitgevoerd.

Veelgestelde vragen

Wij vinden een goede informatie voorziening en transparantie belangrijk.
Onderstaand vindt u het antwoord op veelgestelde vragen.

AVG richtlijnen

Het gebruik maken van cameratoezicht op evenementen is nauw verbonden aan de wet AVG. Deze wet en regelgeving stelt dat het gebruik maken van deze toezichtvorm ten alle tijden moet berusten op n van de vastgestelde grondslagen. Voor cameratoezicht op evenementen geldt dat dit een gerechtvaardigd belang is. Dit houdt in dat het veiligheidsbelang van de bezoeker zwaarder weegt dan het privacy belang. Omdat het gebruik van cameratoezicht gerechtvaardigd is, hoeft de bezoeker enkel in kennis te worden gesteld van cameragebruik.

Inbedrijfstelling

De cameras die CrowdWatch aanbiedt zijn plug & play. De cameras zijn voorzien van een trusklem/beugel waardoor ze eenvoudig in trussconstructies of layers van stages kunnen worden bevestigd. De camera heeft echter wel een netwerkverbinding nodig en (optioneel) een stroomtoevoer. Indien een stroomtoevoer niet aanwezig is, is het mogelijk de cameras te laten werken op basis van Power over Ethernet. Hierbij is de internetkabel tevens de stroomvoorziening.

Netwerkverbinding

Om camerabeelden te kunnen ontvangen is een netwerk noodzakelijk. Dit netwerk kan op 3 manieren worden ontwikkeld: internetkabel, 4G verbinding of een zichtverbinding. De meest optimale verbinding is via een netwerkkabel. Deze verbinding is fysiek en kan niet worden verstoord door omgevingsfactoren. In het scenario dat een netwerkkabel moeilijk aan te leggen is, is afhankelijk van de camerapositie een draadloze verbinding mogelijk. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Opslagtermijn

Naast het gerechtvaardigd belang stelt de wet AVG ook richtlijnen aan het opslagtermijn. Voor cameratoezicht op evenementen geldt een bewaartermijn van 4 weken. Na deze periode worden de beelden vernietigd. In het scenario dat er een incident heeft plaatsgevonden en/of er bewijslast dient te worden opgeleverd is CrowdWatch verplicht deze beelden over te dragen aan de politie. Let wel, dit wordt enkel in werking gesteld op basis van een schriftelijke vordering.

Cameraoperator

De toegevoegde waarde van cameratoezicht wordt maximaal behaald door het gebruik maken van een cameraoperator. Deze specialisten zijn getraind om op basis van camerabeelden crowd management toe te passen en hebben een sterk oog voor veiligheid. In het scenario dat er incidenten plaatsvinden kan dit personeel directe lijnen leggen met beveiliging, CPO of EHBO.

Support

Het gebruik maken van cameratoezicht is voor sommige evenementenorganisatoren nieuw. Het is dan ook logisch dat er ondersteuning is gewenst bij het kijken van beelden of het configureren van de cameras. Ook op deze gebieden biedt CrowdWatch ondersteuning.

Laatste nieuws

CrowdWatch op Festivak!

De toekomst van crowd management. Dat is het thema waarop CrowdWatch in samenwerking met...

Hans Adema november 1, 2019

Ik wil door middel van een persoonlijk gesprek

Meer informatie

Wij begrijpen dat ieder evenement maatwerk is. We denken dan ook graag
in een persoonlijk gesprek met u mee welke toegevoegde waarde
cameratoezicht voor uw evenement kan hebben.