Beweegbare camerasystemen (PTZ)

Voor veel evenementen, voetbalwedstijden en andere (tijdelijke) projecten waar veel bezoekers komen, is het wenselijk als er in één oogopslag de bezoekersstroming óf een incident kan worden gemonitord. Om dit effectief te realiseren is het wenselijk als er dan beschikking is over een camerasysteem die deze flexibiliteit biedt. Dit kan snel en effectief worden gerealiseerd door middel van de beweegbare camerasystemen van CrowdWatch.

De PTZ camera

Eén flexibele camera voor 360° overzicht

De beweegbare camera (Pan Tilt Zoom) is een camera dat 360° horizontaal én 360° verticaal om zijn as kan draaien. Daarnaast kan de camera tevens 64x inzoomen zonder daarbij in beeldkwaliteit achteruit te gaan. De flexibele aard van dit deze type camera maakt dat het uitermate veel wordt gebruikt voor het monitoren van bezoekersstromingen binnen zowel evenementen, voetbalwedstrijden als gemeentelijke (buiten)locaties.

Om dit type camera zo effectief mogelijk in te zetten biedt CrowdWatch opgeleide video-operators dat op pro-actieve wijze de camerabeelden monitoren en de camera sturen indien dat noodzakelijk is.